Afwijzing-Zelfafwijzing

De training (zelf)afwijzing. Datum nog niet bekend.

De werkelijke reis van ontdekkingen bestaat niet in het zoeken van nieuwe landschappen, maar in het kijken met nieuwe ogen.

Wat maakt dat wij ons soms of regelmatig, schamen, verlegen voelen, nutteloos voelen, dom voelen, onszelf lelijk vinden, onszelf tot overlast voelen, klein en eenzaam voelen etc.

Veel mensen denken dan “Er is iets mis met mij” of “waarom kan ik mijzelf niet zijn?” Ook raken mensen de controle kwijt en komen in een depressie en of burn-out, het mentale brein zorgt dan dat we geestelijk en lichamelijk geheel of gedeeltelijk vast lopen.

De weg kwijt raken, ons leeg voelen of geen gevoel meer hebben voor onszelf als mens. Als deze gevoelens een deel van je leven bepalen kun je in deze trainingen de antwoorden vinden van deze negatieve gevoelens.

Inzien dat jij als mens er wel mag zijn en er toe doet is een verlossing van alle negatieve gedachten die vaak automatisch opkomen en ons behoorlijk kunnen sturen. Door met aandacht te kijken naar de achtergronden van het ontstaan van verschillende overlevingsstrategieën ontdekken we onze fouten.

De training

We gaan in deze training kijken naar gedachten, automatismen, gedrag, onze eigen basisregels en de ego-constructie. Het opsporen van onze overtuigingen, automatismen, afwijzingsmechanismen leidt tot een dieper inzicht in ons wezen. We kunnen meer onszelf zijn of zelfs ontdekken wie dat “zelf” nu eigenlijk wel is.

Meditatie is niets voor mij!

Heeft u dit vooroordeel dan nodig ik u graag uit. Meditatie is mogelijk voor iedereen en kan uw leven veranderen. Veel mensen hebben een verkeerd beeld van meditatie of hebben de verkeerde instructies gehad. In deze training wordt meditatie op een duidelijke manier uitgelegd en zult u snel vertrouwd raken met deze methodiek.

Daarnaast is het ook een echte training. Door regelmatige beoefening kunnen wij onze aandacht beter sturen en ons diepste wezen van “zijn” ontdekken. Om als mens te zijn wie je bent is voor de meeste mensen een pittige opgave, maar als de inzichten groeien dan is het allemaal niet zo moeilijk. Door meditatie, inzicht en het ontdekken van jouw patronen en automatismen gaan we zien dat we met meer gemak door het leven gaan.

De training is op basis van mindfulness en Boeddhistische oefeningen en inzichten. Er wordt geoefend in oplettendheid, diverse vormen van meditaties, en theoretische uitleg. Het is niet enkel zien en horen maar ook voelen. Mogelijk dat de informatie u zweverig overkomt, toch is de basis wetenschappelijk onderbouwd en wordt gebruik gemaakt van diverse westerse inzichten.

Voor wie is het geschikt.

Er is geen voortraject of kennis nodig voor het volgen van deze training. Indien u een mindfulness training heeft gevolgd is deze training zeer geschikt als een opfrisser en leidt zeker tot diepere inzichten in uw mindfulness beleving. Heeft u bijzondere kwetsbaarheden, geestelijk of lichamelijk, en/of een moeilijk verleden, laat dit dan van te voren weten. Het is mogelijk dat uzelf een voorgesprek wenst, laat dit dan weten, hier zijn geen kosten aan verbonden. Indien ik nog vragen heb ten aanzien van uw deelname zal ik persoonlijk contact met u opnemen.

De kosten voor dit weekend zijn 110,00 euro.

Locatie: Almere Buiten